Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ

165. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Ο τελικός θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου

28/05  21:45

Προϊστορία * : 2008(0-0,0-1)2009(2-0)

* Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα αναφέρεται πρώτη

Μπαρτσελόνα : Σε περίπατο εξελίχθηκε και το φετινό πρωτάθλημα για την Μπαρτσελόνα που το κατέκτησε με τέσσερις βαθμούς διαφορά από την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν συνεχώς κεφάλι στην κούρσα με τους Μαδριλένους, από τους οποίους και έχασαν μόλις μια φορά στα πέντε φετινά ματς που τους αντιμετώπισαν, αν και στο μοναδικό που ηττήθηκαν στερήθηκαν το κύπελλο. Ομάδα υπερπλήρης έφυγε μόνο από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άρσεναλ με άδεια τα χέρια από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στον τελικό της οποία επιστρέφει έπειτα από δυο χρόνια, κόντρα μάλιστα στον ίδιο αντίπαλο, τον οποίο είχε κερδίσει με 2-0 στην Ρώμη. Στην τελευταία της αναμέτρηση η «Μπάρτσα» επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας της Μάλαγα, αν και στο συγκεκριμένο ματς αγωνίστηκαν ως επί το πλείστον ρεζέρβες προκειμένου να πάρουν… ανάσες οι βασικοί, αλλά και για να μην υπάρξει κανείς τραυματισμός, κάτι που αποφεύχθηκε εντέλει. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι πρωταθλητές Ισπανίας έχουν την καλύτερη επίθεση με 28 τέρματα σε 12 αγώνες!

Απουσίες : Χωρίς σημαντικά προβλήματα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ : Πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος αν και η απόδοση της δεν κυμάνθηκε σε εντυπωσιακά επίπεδα, κάτι που αποδεικνύουν και οι μόλις πέντε νίκες της στα 19 εκτός έδρας ματς που έδωσε! Παρ’ όλα αυτά στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν πανίσχυρη (18 νίκες σε 19 παιχνίδια), ενώ και οι συνδιεκδικητές του τίτλου (Σίτι, Άρσεναλ και Τσέλσι) έκαναν ουκ ο λίγες γκέλες. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε αρκετά βατή κλήρωση για να φτάσει μέχρι και τον τελικό, ενώ είναι και η μοναδική ομάδα που δεν έχασε ούτε μια φορά στον συγκεκριμένο θεσμό. Η Μάντσεστερ θέλει εκδίκηση και για την ήττα πριν από δυο χρόνια στον τελικό της Ρώμης από την Μπαρτσελόνα, αλλά και για να αποδείξει πως οι… έπαινοι για το ποδόσφαιρο που παίζουν οι «μπλαουγκράνα» είναι υπερβολικοί. Αναμφισβήτητα δυο από τα πλεονεκτήματα της αγγλικής ομάδας κόντρα στην ισπανική είναι η έδρα, αλλά και η πείρα του Φέργκιουσον σε τέτοια ματς. Αξίζει να σημειωθεί πως οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν δέχθηκαν σε καμία από τις 12 αναμετρήσεις περισσότερα από ένα γκολ, ενώ είχαν την καλύτερη άμυνα με μόλις 4 γκολ παθητικό!!

Απουσίες : Χωρίς σημαντικά προβλήματα

Εκτίμηση : Η Μάντσεστερ μπορεί να έχει σαν «όπλα» το (θεωρητικό) προβάδισμα της έδρας και την εμπειρία του προπονητή της, όμως οι συγκεκριμένοι παράγοντες αντισταθμίζονται από την εξαιρετικά αρμονική ομάδα της Μπαρτσελόνα. Θεωρώ πως οι «μπλαουγκράνα» έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς διαθέτουν πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αν και σε έναν τελικό πάντα «παίζει» και η παράταση.

Δείτε δωρεάν τον αγώνα με την εγγραφή σας μέσω live streaming !

0

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ  1  2,05

0

ΟΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

0

1 X 2
2,05 3,50 4,05
1X X2 12
1,28 1,80 1,33
OVER2.5 UNDER 2.5 GOAL/GOAL
2,35 1,68 1,85

0

Καταχωρημένο σε: Box1 • Champions LeagueΔημοφιλή Θέματα

Γιώργος Βεντουράς Ειδικότητα συντάκτη: Πρωταθλήματα: Ισπανίας - Ch League